Cloud producten (SaaS)

De belangrijkste cloud producten voor organisaties op 1 pagina
Eenvoudig, snel & efficient

Cloud producten (SaaS)

Cloud computing is de levering van gehoste diensten, waaronder software on-demand, hardware en opslag, via het internet. De voordelen van snelle implementatie, flexibiliteit, lage initiële kosten en schaalbaarheid hebben cloud computing vrijwel universeel gemaakt bij organisaties van elke omvang, vaak als onderdeel van een hybride / cloud infrastructuurarchitectuur.

Als IT'er wil je weten wat de impact is, wat de ROI is en wat het belang van de provider is. Waar staat je data? Wat gebeurt er met deze data? Is veiligheid gegarandeerd? Wat zijn de prestaties? Dat zijn dingen die de overweging waard zijn.


CBABenelux begeleidt je naar de perfecte oplossing in de Cloud, van kleine bedrijven tot grote organisaties, wij kunnen je helpen!

Waarom cloud IT producten?

+ Minder investeren in hardware en onderhoud
+ Voorspelbare kosten, betaal alleen voor wat je gebruikt
+ Flexibel en schaalbaar
+ Altijd en overal online toegang met de nieuwste software, applicaties en data 24/7 beschikbaar
+ Geen zorgen over onderhoud, beheer en security
+ Altijd maximale performance

Diversiteit aan cloud software voor organisaties

CBABenelux biedt een zeer uitgebreid assortiment aan cloud based software (on-demand) van verschillende leveranciers, hieronder volgt een kort overzicht van de belangrijkste cloud services en producten.

Helpdesk in de cloud

Steeds meer organisaties verhuizen hun helpdesk naar de cloud. Het scheelt ontzettend veel in serveronderhoud en het updaten van de applicaties gebeurt dan geautomatiseerd. Een tijdrovende taak die nu voor je opgelost word. Een ander voordeel van je helpdesk in de cloud is dat je altijd de beschikking hebt over de nieuwste functionaliteiten.

De ROI is ook veel beter. Door te gaan voor een helpdesk in de cloud bespaar je op arbeidskosten (het verlicht de taken van je IT-team), systeemkosten en stroomkosten. Bovendien is en cloud-based helpdesk extreem stabiel en altijd benaderbaar, waar je ook bent. 

Onze oplossing? Servicedesk Plus Cloud!

Bij CBABenelux en onder onze klanten geniet Servicedesk Plus Cloud de voorkeur. Een uiterst flexibele online servicedesk die het werk van je serviceteam voor IT, facilities, klachten en HR veel beter maakt. Efficiënter werken door automatisering en implementatie van best practices. Lees meer:  Servicedesk Plus Cloud .

Cloud security

Cloudbeveiliging heeft betrekking op de technologieën, beleidslijnen, controles en diensten die clouddata, -toepassingen en -infrastructuur beschermen tegen bedreigingen. Het is een gezamenlijke effort van de cloud provider en klant.

De belangrijkste bedreigingen op het gebied van cloud security zijn: malware, ransomware, phishing en social-engineering.

Wij adviseren diverse cloud security oplossingen en maatregelen

Om jouw organisatie goed te beschermen tegen cyberaanvallen op data, software of intelectueel eigendom in de cloud is het van belang een breed scala aan maatregelen te treffen. Veel van onze klanten kiezen hierbij voor Darktrace een autonome AI gestuurd beveiligingssysteem.

Cloud Endpoint Management

De migratie naar cloud betekent voor veel organisaties ook hun endpoint management vanuit de cloud willen organiseren. Hierbij spelen diverse zaken een rol. Denk aan het beschermen van data op endpoints, het updaten en patchen van applicaties, het in kaart brengen van bedreigingen en het op afstand besturen het endpoint of assisteren van de eindgebruiker.

Diverse tools voor cloud endpoint management

We bieden diverse tools voor endpoint management in de cloud, onder andere: Endpoint Central, Mobile Device Manager Plus, Patch Manager en Vulnerability Manager. Wij adviseren je graag over de beste tools voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact op met onze specialisten.

Cloud auditing en monitoring

Net als in een on-premise IT infrastructuur is het essentieel om ervoor te zorgen dat alle applicaties, programma's en data optimaal functioneren. Daarom is het van belang software te gebruiken die zowel de beschikbaarheid als de prestaties monitort. 

Bovendien is het belangrijk auditing en monitoring van (Windows) active Directory goed op orde te hebben (en houden) en alerts in te stellen bij abnormaal gedrag. Zo zorg je ervoor dat ongeautoriseerde gebruikers niet bij bedrijfsgevoelige informatie kunnen en kunnen datalekken voorkomen worden.

Cloud auditing en monitoring software

Met de onderstaande combinatie van producten zorg je ervoor dat jouw cloud infrastructuur optimaal functioneert en veilig is. Gebruik hiervoor: ADAudit, Site24x7, OPManager en/of Applications Manager

Niet onnodig veel uitgeven? Site24x7 Cloud Spend zorgt ervoor dat je eenvoudig besparingen kunt detecteren en doorvoeren.

Cloud Identitymanagement en provisioning

De hybride cloud omgeving vergt ook een uitdaging op het gebied van on-/offboarding van (tijdelijke) medewerkers/gebruikers en het (bulk) toegankelijk maken van applicaties en data voor gebruikers en gebruikers groepen. Hiervoor kun je tools als ADManager Plus gebruiken. Super handig bij grote projecten, scholen/universiteiten of evenementen.

ADManager Plus is dé beheer- en rapportageoplossing voor Active Directory, Exchange en Office 365. Deze hybride applicatie installeer je op een VM in AWS of Azure. Het stelt IT beheerders instaat eenvoudig AD objecten en gebruikers/gebruikersgroepen te beheren. Bulk aanpassingen zijn heel eenvoudig uit te voeren. Bovendien is het mogelijk met 1 klik op de knop uitvoerige rapportages te produceren en verspreiden.
Een product in werking zien?

Wat is Cloud computing? 

Volgens het Cloud computing model is het mogelijk om servers, applicaties, opslag en diensten op aanvraag beschikbaar te maken middels een computernetwerk. Cloud computing dienst als basis voor services als Software as a Service (SaaS), Platform as a Service (PaaS) en Infrastructure as a Service (IaaS). {andre, DaaS, Desktop as a Service, Desktop /Smartphone beheer als een services, Bijvoorbeeld patches, software distributie, configuratie settings containering. 

Er zitten meerdere voordelen aan het gebruiken van SaaS (Software as a Service).

Enkel het gebruik van de software, de virtuele server met applicaties die u wenst. Daarnaast zijn updates, servicepacks en software updates voor u een taak uit het verleden, de cloud software wordt ge-update door de bewuste provider en bent u altijd voorzien van de laatste versies. Dus naast verplicht server onderhoud, neem bijvoorbeeld patch day hoeft u de applicaties ook niet te updaten.

Dan als laatste IaaS (Infrastructure as a Service). U werkt daarbij in uw bedrijf met bijvoorbeeld thin clients om uw server park in de cloud te benaderen waar alle applicaties draaien. Welke applicatie ligt aan de rol van degene die inlogt in deze omgeving. Net zoals het vroeger ging enkel nu met alle voordelen zoals boven beschreven. Denk daarbij aan namen zoals Microsoft Azure, AWS van Amazon en natuurlijk Google. Binnen Cloud computing worden drie typen onderscheiden;

Public cloud: Zowel data als software staan extern op de servers van de dienstverlener en alle afnemers wordt dezelfde functionaliteit geboden.
Private cloud: Door op een private infrastructuur te werken is de volledige controle over de data, beveiliging en kwaliteit van de dienst in handen van de gebruiker. De applicaties binnen de private cloud maken gebruik van gedeelde infrastructuur, terwijl de applicaties zelf niet gedeeld worden. 
Hybrid cloud: Dit is een gecombineerd gebruik van meerdere Public en Private clouds.

Hoe werkt de Cloud? 

Via de cloud kunnen werknemers eenvoudig werken op externe locaties. Iedereen binnen de organisatie kan altijd bij de benodigde software en documenten. Collega’s kunnen de bestanden vanuit de cloud bewerken. Hierdoor zijn er geen overbodige versies en opslaglocaties meer nodig.

Met de huidige snelle onlineverbindingen (WAN, LAN, WLAN, VPN en 4G) hoef je je over de performance van de cloud geen zorgen te maken. De cloud is er altijd en overal. Een van de belangrijkste voordelen van cloud computing is dat je niet hoeft te investeren in een eigen telefooncentrale, zware hardware, dure softwarelicenties, back-upoplossingen of een eigen beheerafdeling. In de cloud is alles online goed geregeld en is aan alles gedacht. Je neemt af wat je wilt en betaalt alleen voor wat je afneemt .

Meer weten over onze Cloud producten?

Onze experts helpen je graag verder!
Contact opnemen