Identity and Access Management (IAM)

Tools voor IAM
Krachtig, snel, en gemakkelijk 

Identity and Access Management

Alle IAM tooling in één portaal

Het managen van resources, gebruikers, autorisaties en licenties is een immense en tijdrovende taak. Active Directory (AD) en Azure AD zijn onvervangbaar als het gaat om het beheren en monitoren van netwerkobjecten, bewaken van toegangsrechten en compliance met regelgeving en veel meer. Een onmisbare schakel binnen IT-security.

Daarom is het belangrijk de juiste Identity and Access Management tools te gebruiken. Third-party IAM software is werkelijk onmisbaar om de eerdergenoemde processen te managen. Het maakt het werk van je ciso t/m systeembeheerder een stuk aangenamer, efficiënter en veiliger. Bij het kiezen van de juiste tools is het essentieel een duidelijk beeld te hebben van wat jouw organisatie precies nodig heeft en daar helpen we je graag bij.

CBABenelux biedt een breed scala aan IAM tools voor Active Directory, Azure AD, Sharepoint, Exchange en Office365. Beheer, controleer en rapporteer. Audit backup/restore efficiënter met het grootste gebruiksgemak!  

Bekijk nu ook onze AD/SIEM whitepaper en leer alles over: Het detecteren en voorkomen van interne bedreigingen

Waarom Identity and Access Management software?

+ Totaal AD en Azure AD beheer
+ AD auditing voor DC's, servers, o365, Sharepoint, Onedrive en meer
+ Toegangsbeheer was nog nooit zo eenvoudig
+ Backup/restore Active Directory, O365, Sharepoint tot op attributie level
+ Automatiseren van wachtwoorden, alerts en meer!
+ AD Selfservice Password reset en PC unlock voor gebruikers
+ Office365, Sharepoint en Exchange management software

Identity and Access Management tools

CBABenelux biedt diverse Active Directory management producten van ManageEngine die het managen van dergelijke AD taken zeer eenvoudig maken. Onder andere voor Office365, Sharepoint, Teams, Backup, Recovery en meer.

Het invoeren van een nieuwe medewerker (met juiste rechten, mailbox en passwordpolicies) via Powershell kan wel 20 minuten duren. Met AD Manager duurt dit nog geen 3 minuten. Met Powershell ben je bovendien beperkt tot één invoer tegelijk. AD Manager maakt het mogelijk om dergelijke AD records naast individueel ook in bulk aan te passen.

Dit is makkelijk, snel, voorkomt fouten en biedt een enorme tijdswinst.  

Zo zijn er tal van IAM softwaretools die het IT-beheer gemakkelijker en efficiënter maken. Hieronder volgt een overzicht. 

Whitepaper: interne aanvallen & bedreigingen

Interne bedreigingen en aanvallen op uw bedrijf en data vormen helaas een steeds groter risico. Zorg er daarom voor dat uw organisatie en IT-omgeving goed beveiligd zijn en minimaliseer het risico op een datalek of interne aanval.
  • Leer alles over het detecteren aanvallen op accounts en hoe je die kunt beschermen
  • Detectie van aanvallen en veranderingen via group rights, inheret rights en de lokale beheerdersgroep
  • Benutten en uitbreiden van SIEM security en technieken
  • Alles over UEBA en UBA
  • Tien cruciale leerpunten om interne aanvallen te voorkomen
Download pagina

Voordelen van Identity and Access Management software

Beheer en controle van autorisaties/rechten

De Active Directory-structuur geeft een duidelijk beeld van het netwerk. Met Active Directory kunnen admins, gebruikers en autorisaties centraal beheren, ongeacht de grootte van het netwerk. Een gecentraliseerde benadering van beheer is een van de belangrijkste redenen om Active Directory management software te implementeren. 


Single Sign on mogelijkheid

Door een Domain Controller (DC) toe te voegen, versnel je het inloggen en het wachtwoordbeheer. De single sign-on (SSO)-mogelijkheid van de domain controller stelt gebruikers in staat om hun gebruikersnamen en wachtwoorden op één server in te voeren en toegang te krijgen tot andere servers zonder deze gegevens opnieuw in te voeren. 

Gecentraliseerd Policy-based Management 

Gecentraliseerd Policy-based management is een ander voordeel van Active Directory. Deze functie helpt bij het beheren en verbeteren van de beveiligingsinstellingen van werkstations vanaf één punt. Dit betekent dat beheerders de beveiligingsinstellingen van alle netwerkbronnen vanaf één punt kunnen controleren, monitoren en beheren. 

Verbeterde schaalbaarheid met Organizational Units  

Active Directory gebruikt het concept van Organizational Units (OU's) om de schaalbaarheid in grote organisaties te verbeteren. Een OU kan worden gedefinieerd als een verzameling van gebruikers en computers. Bij grote organisaties kan dit onoverzichtelijk worden. Met de juiste IAM tools behoud je overzicht en controle. Zo is het eenvoudig om voor een specifieke OU en haar leden bepaalde rechten toe te kennen of beperken. 

Multi-Master Replication en Sites 

Het concept van multi-master replication en sites is een ander geweldig voordeel van een Active Directory-omgeving. Elke domain controller (DC) bevat een kopie van Active Directory in een Active Directory multi-master replication omgeving. Wanneer een wijziging wordt aangebracht in Active Directory, wordt de dichtstbijzijnde domain controller dienovereenkomstig bijgewerkt. Andere domein controllers in de omgeving zullen zichzelf ook updaten. Dit concept geldt ook voor sites. Elke site heeft zijn eigen domain controller, dus wanneer een gebruiker binnen een site de Active Directory bijwerkt, worden de wijzigingen weergegeven in de domain controller binnen de site. De domain controller van de andere sites werken worden automatisch up to date gehouden.

Meer informatie over onze IAM Tools?

Ingewikkeld? Kies daarom voor IAM tools!

Door de uitgebreide set aan services en mogelijkheden die AD en Azure AD bieden kan het beheren van ingewikkeld zijn. IAM-beheertools helpen je hierbij. Van geautomatiseerde waarschuwingssystemen tot rapportage mogelijkheden, er zijn tal van producten beschikbaar die aan uw behoeften voldoen.

Lees hieronder meer over een aantal van onze IAM tools:  


AD360

Bij het beheren van grote netwerken met veel medewerkers en assets is het handig om te beschikken over een uitgebreid pakket aan Active Directory tools. Kies dan voor AD360. Dat is het complete pakket aan AD software en biedt jou alles wat je nodig hebt om AD te managen en beheren.  

ADManager Plus

On-boarden van nieuw personeel en het aanpassen van licenties was nog nooit zo makkelijk! ADManager is de perfecte tool voor dergelijke werkzaamheden. Deze Active Directory Managementtool is niet alleen zeer krachtig en snel, maar zorgt er bovendien voor dat alles in GDPR/AVG compliant is. Dit gebeurt middels voorop in te stellen templates. Zo weet je zeker dat alles op de juiste manier gebeurt en heeft de nieuwe medewerker alle voorzieningen die bij zijn status horen. Denk hierbij aan mailbox, gebruik van Office 365, Google docs, netwerk shares, werktijden, regio, et cetera.  

De meegeleverde en te modificeren AD rapportages in ADManager maken de AD structuur inzichtelijk en helpen je bij het maken van de juiste aanpassingen. 

ADAudit Plus

Met de ADAudit Plus-tool van ManageEngine kun je real-time auditing uitvoeren voor Active Directory. Deze tool biedt geavanceerde audit mogelijkheden, samen met essentiële informatie voor AD-beheer. Met functies zoals tijdige e-mailwaarschuwingen, vooraf gedefinieerde rapporten en geavanceerde trackingmogelijkheden kunnen beheerders 24 uur per dag wijzigingen in het netwerk bijhouden. Deze tool biedt de mogelijkheid om insider bedreigingen aan te boren en kan de activiteit van gebruikers in Windows Server-omgevingen controleren. Bedrijven kunnen een gratis editie van de tool downloaden die 25 werkstations kan controleren.

Met een onderbouwde set aan rapportages en alerts is het managen, controleren en checken of alles compliant is met de gestelde richtlijnen, een stuk eenvoudiger. Dankzij Machine Learning en UEBA Entity Behavior Analytics, is ADAudit in staat om een alarm te triggeren wanneer er zich een vreemde situatie voordoet. Als er ‘s nachts bijvoorbeeld een ongebruikelijke inlog plaatsvindt die lijkt op die van een medewerker, maar andere variabelen vertoont, wordt dit direct opgemerkt, geblokkeerd en gemeld. 

ADSelfservice: logins en wachtwoorden en meer

Door de grote hoeveelheid aan logins en wachtwoorden kan een zwakke plek snel ontstaan. Inloggegevens worden bovendien vaak vergeten. ADSelfservice (ADS) biedt daarin het antwoord met een totaal automatische wachtwoordresetmogelijkheid, forgot password functie, desgewenst met MFA. Dat scheelt de IT Servicedesk natuurlijk veel tijd. Met deze tool is de gebruiker zelf verantwoordelijk maar wordt er wel bijvoorbeeld automatisch gecheckt of dat wachtwoord al eens gehackt is geweest. Is dat het geval dan verbied de tool het te gebruiken. 

10 tot 20% minder helpdesk call’s door ADselfservice. De investering in ADSelfservice verdient zichzelf eenvoudig terug via tijdwinst in IT Security. 

Professioneel advies?

Weet je niet precies welke IAM tool het beste past bij jouw wensen en organisatie? Onze experts helpen je graag verder!
Contact opnemen