Network Configuration ManagerNetwork Configuration Manager

NCM (Network Configuration Manager) is een internetgebaseerde oplossing voor het complete beheer van wijzigingen en configuraties (network change, configuration and compliance management-NCCCM) van schakelaars, routers, firewalls en andere netwerkapparatuur van meerdere leveranciers. Network Configuration Manager helpt bij het automatiseren van en volledige controle hebben over het configuratiebeheer en de gehele levenscyclus van apparaten.

 

Wat heeft Network Configuration Manager te bieden?

 • Configuratiebeheer
 • Wijzigingsbeheer
 • Compliance Management
 • Automatisering & hulpmiddelen
 • Controle en Rapportage

 

Welke problemen lost het op?

 • Analyse door IT experts heeft aangetoond dat de meest voorkomende oorzaak voor netwerkstoringen foutieve veranderingen in de configuratie is. In IT-bedrijven beheren netwerkbeheerders een groot aantal netwerkapparaten en moeten ze vaak ad hoc veranderingen in de configuratie aanbrengen. Omdat configuraties bijna continu aangepast moeten worden, worstelen beheerders om die wijzigingen bij te houden. Met het oog op netwerkstoringen, wordt het moeilijk om problemen op te lossen.
  De versies van de apparaatconfiguraties worden door ncm onderhouden en veilig en centraal opgeslagen en beheert met één enkele interface.
 • Netwerkapparaten zijn cruciale onderdelen in het bedrijf en elke ongeoorloofde verandering in de configuratie daarvan kan grote schade aanrichten in het netwerk. Zelfs wanneer het nodig is om veranderingen aan de configuratie uit te voeren, moeten de beveiligingsexperts ervoor zorgen dat deze geen invloed hebben op de netwerkbeveiliging.  Beveiligingsexperts krijgen met NCM totale controle over de veranderingen in de configuratie.
 • Door de toenemende bedreigingen qua veiligheid van bedrijfskritische netwerkbenodigdheden en de  ernstige juridische consequenties van wanbeheer van gegevens worden IT managers niet alleen verplicht tot het volgen van standaard werkwijzen,  intern veiligheidsbeleid, strenge overheidsregelgeving en richtlijnen in de sector, maar moeten ze ook aantonen dat dit beleid wordt uitgevoerd en dat netwerkapparaten het gedefinieerde beleid volgen. Door gebruik te maken van Network Configuration Manager wordt dit eenvoudig.
 • Automatisering is momenteel het toverwoord bij IT-werkzaamheden. IT-managers zijn altijd op zoek naar het automatiseren van herhalende en tijdrovende taken om operationele kosten te verminderen en het verbeteren van de productiviteit. Network Configuration Manager helpt bij het automatiseren van alle configuratietaken en verbetert de productiviteit.

 

Functionaliteiten Network Configuration Manager

Configuratiebeheer

Backup instellingen, onderhoudsgeschiedenis, vergelijken versies en uploaden veranderingen; allemaal vanuit een centrale web-GUI. NCM elimineert volledig het tijdrovend handmatig verbinden van apparatuur via Telnet of SSH voor het beheren van configuraties

Wijzigingsbeheer

Beheren van veranderingen in de configuraties, direct meldingen ontvangen en het voorkomen van ongeoorloofde veranderingen

Zorgen voor naleving

Definiëren van standaard werkwijzen en beleid, en automatisch controleren van apparaatconfiguraties voor naleving van beleid. Krijg rapporten over de status van naleving en stel uw controleurs tevreden

Automatiseren

Automatiseer alle herhalende, tijdrovende beheertaken voor configuratie

Controle

Complete registratie krijgen over het wie, wat en wanneer bij veranderingen in de configuratie

Vergelijk edities

Feature Network Configuration Manager Professional Network Configuration Manager Enterprise
Max Devices Count 10,000 50,000
Multi-Site/ Distributed Network Monitoring
Configuration backup
Network automation using Configlets
Real-time change detection
Configuration change notifications and rollback mechanism
Network compliance management
Detailed reports
Discovery of Virtual EnvironmentSupport for devices from 200+ vendorstd>
Manage up to 10000 devices
24x5 technical support At ManageEngine At ManageEngine
Distributed environment support
Automatic data sync
Automatic upgrade
Collective data/reports in the central server

Demos

Wil je meer weten over dit product? Vul het onderstaande formulier in en een van onze IT-specialisten zal binnen een dag contact met je opnemen.

Bedrijfsnaam
Je gegevens
Hoe kunnen wij contact met je opnemen?
@
+
Heb je specifieke vragen?
Aanmelden voor onze nieuwsbrief?
 • Selecteer een editie

 • Selecteer het soort licentie

 • Selecteer één of meerdere licenties

 • Overzicht, selectie toevoegen aan offerte

Network Configuration Manager Professional
Network Configuration Manager Enterprise
Network Configuration Manager Addons
* De getoonde prijzen zijn ex. BTW