ITOM - IT Operations Management     

Tools voor uw IT Monitoring & Analyses
Krachtig, snel, en gemakkelijk 

IT Operations Management

Netwerk monitoring ITOM IT Operations Management is een kritisch ICT beheer proces waarbij netwerkcomponenten zoals routers, switches, firewalls, (virtuele, VM/HyperV) servers, applicaties, databases worden gecontroleerd op fouten en de prestaties continu worden gemonitord om problemen te voorkomen. Het goed functioneren van de ICT infrastructuur in een netwerk is essentieel voor vrijwel elk bedrijfsproces en netwerkproblemen kunnen daarom zeer kostbaar zijn. Om storingen en andere vervelende problemen te voorkomen en verhelpen is het dus belangrijk om alle bedrijfskritieke apparatuur en applicaties te monitoren. 

CBABenelux adviseert ManageEngine – OpManager & Applications Manager 


Waarom IT Operations Management?

+ Optimale prestaties en voorkomen van problemen 
+ Geminimaliseerd risico 
+ Compliancy 
+ Meten is weten en voorkomen is beter dan genezen
Meer informatie over onze IT Operations Management tools?

Optimale prestaties en voorkomen: Hoe?

Door gegevens continu te verzamelen, kunnen beheerders de prestaties, de vertragingen en problemen identificeren van een netwerk deze optimaliseren, problemen verhelpen terwijl ze zich voordoen en nog belangrijker voorkomen dat toekomstige problemen zich ontwikkelen. Hoe? Door Dashboards, KPI’s met drempel waardes en alerts en acties  bedrijfskritische servers, applicaties en dergelijke continue te monitoren en in te zoomen op de onderliggende IT infrastructuur . 

Geminimaliseerd risico: 

Een van de grote voordelen van een netwerk monitoring software systeem is de mogelijkheid om kwaadaardig gedrag te identificeren, Netwerkbewakingssystemen kunnen netwerkbedreigingen bijhouden, van ongeautoriseerde downloads tot wachtwoordwijzigingen en ongebruikelijke gedragingen markeren om ervoor te zorgen dat inbreuken zo snel mogelijk kunnen worden geïdentificeerd en beperkt. 

Compliancy

Naleving van regelgevende entiteiten zoals HIPAA, ISO 27001 en PCI DSS is een grote constante zorg voor veel bedrijven. Veel van deze voorschriften vereisen een vorm van netwerkbewaking zowel als best practice als continue beveiligingsmaatregel. 

Om uw netwerk of zelfs server en systemen succesvol te kunnen monitoren, zijn de onderstaande opties noodzakelijk: 

- Gegevens over de gehele keten van de verschillende elementen in het netwerk verzamelen. Gegevens bevatten informatie over de werk-, huidige status en prestaties en de status van het element dat wordt gecontroleerd. 

- Een applicatie- of bewakingssoftware moet gegevens snel kunnen verzamelen, verwerken en in een gebruiksvriendelijk formaat presenteren. Software moet gebruikers zelfs waarschuwen voor dreigende problemen op basis van drempelswaarden of gedrag. 

- Een protocol of methode voor het verzenden van informatie tussen het bewaakte element en de bewakingssoftware 

- Correlatie tussen de events kunnen opzetten ne beheren 

Informatie die van het netwerk wordt verzameld, helpt bij een beter beheer en controle over het netwerk, het identificeren van mogelijke netwerkproblemen voordat ze downtime veroorzaken en snel oplossen van problemen wanneer er iets misgaat.  Constante monitoring, uw netwerk gedrag kennen, zal helpen bij het creëren van een goed presterend netwerk. 

Netwerk en applicatie monitoring:

- Meten en Weten is belangrijk. 

- Zonder analyse weet je nooit waar het probleem zit, of hoe je iets oplost.  

- Voorkomen is beter dan genezen. 

Professioneel over IT Operations Management advies?

Weet je niet precies welke tool het beste past bij jouw wensen en organisatie? Onze experts helpen je graag verder!
Contact opnemen