Endpoint Management

PC’s, Laptops, Tablets, Smartphones, IOT’s, Webcams, TV’s

Eenvoudig, snel & efficient

Maak Endpoint Management simpel

Unified endpoint management software: alles wat jouw organisatie nodig heeft om endpoints / werkplekken uit te rollen, beheren en beveiligen. Met onze eenvoudige, snel te implementeren tools bespaar je zeeën van tijd. Dit geeft je de kans om met hetzelfde team nog meer te doen. Workflows, beveiligen en meer: unified endpoint management (UEM) was nog nooit zo eenvoudig.

Start binnen een paar klikken met device enrollment, en automatiseer werk dat nu hele werkdagen kost. Van Windows 10 of macOS tot Linux, iOS en Android, onze producten ondersteunen vrijwel elk soort endpoint. Manage de endpoints binnen en buiten uw netwerk via duidelijke dashboards in de gaten, en genereer automatische meldingen van de status.

Maak Unified Endpoint Management simpel en bespaar tijd voor wat écht belangrijk is.

Meer weten over Endpoint security van ManageEngine? Bekijk hier meer..

Waarom Endpoint Management?

+ Een centrale console voor uw devices
+ Uitgebreide integratie met helpdesksystemen en meer
+ Bespaar tijd met makkelijk te gebruiken deployment templates
+ Zeer competitief geprijsd

Endpoint Management Tools

Met het brede assortiment aan Unified Endpoint Management Software van ManageEngine is uw organisatie uitgerust om te groeien, waar uw werknemers zich ook bevinden. Door een duidelijke interface blijft het werkplekbeheer overzichtelijk en ziet u in één oogopslag de status van uw apparaten. Met het brede assortiment aan Endpoint Management Software van ManageEngine heeft uw organisatie een goed en flexibel endpoint management basis om te groeien en snel te reageren op verzoeken en zwakke plekken in de endpoint security snel te dichten. Waar uw medewerkers zich ook bevinden. zowel voor uw organisatie of als service provider (MSP edities) aan meerdere klanten met scheiding van de resources.

Zo zijn er tal van Unified Endpoint Management softwaretools die werkplekbeheer en uw leven gemakkelijker kunnen maken. Hieronder volgt een overzicht van UEM tools.

Alle tools in zijn ook los af te nemen.
Meer informatie over Unified Endpoint Management Tools?

Wat is een Unified Endpoint Management?

Unified Endpoint Management (UEM) is het beheren van werkplekken en endpoints vanuit een centrale portal of console. Dat is mogelijk in uw datacenter, private of public cloud. Zo is het beheren, besturen en beveiligen van verschillende soorten endpoint apparaten super eenvoudig. Met onze UEM tool voor kunt u dus eenvoudig smartphones, computers, wearables en zelfs IoT-apparaten bedienen vanuit een gecentraliseerd commandopunt. Hierdoor zijn netwerken, ook wireless, veiliger en efficiënter.

UEM bestaat vandaag als de nieuwste fase van endpoint management en werkplekbeheer die de standaard mobile device management (MDM) en enterprise mobility management (EMM) oplossingen die al jaren bestaan zal vervangen. Het huidige IT landschap vraagt om nieuwe en snelle oplossingen om te voorkomen dat IT afdelingen en MSP’s (Managed Services Providers,) overweldigd worden door de verschillende systemen die nodig zijn om alle apparaten op de netwerken van hun klanten te beheren en te beveiligen.

Mobiele apparaten brengen unieke risico's met zich mee en introduceren verschillende kwetsbaarheden in uw netwerken. Een deel van het verhoogde risico is gewoon te wijten aan de aard en gebruik van mobiele apparaten, met inbegrip van de mogelijkheid van het verliezen van het apparaat en de kwetsbaarheden in verband met het aansluiten op openbare Wi-Fi. Het hebben van een gestroomlijnd, unified endpoint management systeem helpt om potentiële hackers een stap voor te blijven en uw organisatie en uw klanten veilig te houden in een tijdperk van nieuwe kwetsbaarheden en bedreigingen.

Verschillen UEM en andere managementbenaderingen?

Krijg de tools die u nodig hebt om alles te beheren, te beveiligen en te verbeteren, allemaal binnen één webgebaseerd dashboard.

UEM is ontworpen om de standaardsoftware allen Desktop beheer of alleen Mobile device beheer zoals MDM, EMM en andere clientbeheertools te laten vervangen UEM vervangt niet alleen deze afzonderlijke tools, maar biedt ook één geconsolideerde softwareoptie vanuit.

Zoals u weet, kan MDM helpen om bedrijven veilig te houden in de huidige digitale omgeving. Endpoint detectie is een element van MDM waarbij verdachte activiteiten op endpoints worden geïdentificeerd die een datalek kunnen betekenen. Deze subset van endpoint-beveiliging is een belangrijke stap om uw netwerk te beveiligen en te voorkomen dat onbevoegde gebruikers ongezien toegang krijgen tot uw netwerk. MDM bevat ook optionele elementen zoals apparaatvergrendeling, locatietracking en afstandsbediening waarmee u de mobiele apparaten van uw medewerkers klanten beveiligen.

EMM omvat de functies die deel uitmaken van MDM, maar gaat een stap verder met andere beheerelementen om een groter deel van het netwerk te beschermen. Deze omvatten mobile application management, mobile content management en mobile information management.

Het belangrijkste verschil tussen MDM en UEM is dat UEM niet alleen bedrijfsbeheer voor mobiele apparaten omvat, maar ook in staat is om andere endpoints zoals printers, desktops, wearables en IoT-apparaten vanaf één platform te beheren.

Gezien het belang van endpoint management, is het geen verrassing dat veel organisaties de overstap maken naar UEM om hun beveiligingsinspanningen te centraliseren en te verbeteren.

Wat is een UEM-oplossing?

Een UEM-oplossing is een softwareproduct dat is ontworpen om te zorgen voor al uw endpoint management behoeften voor zowel mobiele als niet-mobiele apparaten.

Diverse leveranciers brengen hun UEM-oplossing op de markt als onderdeel van een grotere enterprise mobility management suite. Zo ook het ManageEngine en Kaspersky

De waarheid is dat, terwijl het toenemende gebruik van persoonlijke apparaten op de werkplek wordt geassocieerd met veiligheidsrisico's, het ook veel voordelen heeft voor een organisatie. Deze potentiële voordelen variëren van gelukkigere werknemers (als gevolg van flexibelere werkmogelijkheden op afstand) en kostenbesparingen voor het bedrijf. Bijvoorbeeld in de zorg of buitendienst medewerkers met tablets van Apple Ipads t/m android tablets of Rugged devices In het open veld of onder water.

In plaats van te proberen om het onmogelijke te doen en de toestroom van persoonlijke mobiele apparaten en dergelijke te vertragen, zouden bedrijven en MSP's in plaats daarvan moeten wenden tot uitgebreide UEM-oplossingen die kunnen helpen om deze apparaten en het grotere netwerk veilig te houden. UEM-oplossingen zijn ontworpen om u in staat te stellen al uw apparaten, inclusief uw computers, te beheren met dezelfde methoden die worden gebruikt in standaard MDM-praktijken. Deze omvatten endpoint discovery, monitoring, configureren, patch management, met wel of niet geautomatiseerd onderhoud en beheer, back-up en herstel, en nog veel meer.

Waar is Endpoint Management in op te delen?

Software Deployment: Het uitrollen van nieuwe software, servicepacks en updates Windows servers, desktops, Linux, MAC

Patch Management: Het conditioneel (automatisch) uitrollen van patches om endpoints veilig te houden.

IT Asset Configuratie Management: Het bijhouden van alle configuratie settings, USB, RAM, HD software updates, Software licenties en garantiedata. Windows, Linux, MAC

Remote Access Management: Externe toegang tot endpoints. Maar ook kan met derden software zoals Teamviewer

Mobile Device Management: Het beheer van mobiele apparaten zoals tablets en smartphones. IOS, Android, Windows

OS Deployment: Het uitrollen van volledig vooraf geconfigureerde operating systems op afstand.
Windows

Device Control: Het toestaan en beperken van apparaten in een netwerk, zoals USB sticks.

Browser Security, Weet u welke setting(s) in welke browser, edge, chrome, safari, Firefox belangrijk zijn om te beheren en te beveiligen? En dat op verschillende desktops, tablets, smartphones?
Daarvoor is krachtige complete beheer software voor nodig.

CBABenelux te Amsterdam heeft die kennis en levert de juiste software

Endpoint beheer is bij ons en ManageEngine zowel los en/of onderdeel van ServiceDesk plus de interne ICT, facilitair Helpdesk of voor IT Managed Service Providers voor gesegmenteerd IT beheer voor meerdere klanten.

Naast de beveiliging van apparatuur is de beveiliging van data belangrijk.

Onze beheersoftware werkt zeer nauw samen met de bestaande rechten structuren, bijvoorbeeld Active Directory rights en modificeert deze onder speciale condities voor optimaal en veilig gebruik. Uiteraard met logging en Auditing om compliant te zijn aan de vele IT veiligheid standaarden.

Als services bieden we deze oplossingen zowel on premise als (private) cloud of Hybride

Software producten van ManageEngine suite zijn

DesktopCentral, Cloud, MSP, UEM
Mobile Device Manager Plus, Cloud
Device Control Plus
OS Deployer
Patch Connect Plus
Browser Security Plus

Professioneel advies over endpoint management?

Weet je niet precies welke tool het beste past bij jouw wensen en organisatie? Onze experts helpen je graag verder!
Contact opnemen