M365 Manager PlusM365 Manager Plus

M365 Manager Plus is een ManageEngine tool die gemaakt is voor het in kaart brengen van mogelijke gevaren in Microsoft 365 binnen organisaties. De tool is gemaakt voor het beheren, bewaken, rapporteren en in kaart brengen van kritieke activiteiten die zich voordoen binnen de Microsoft 365 omgeving. De tool is op een gebruikersvriendelijk ingericht, hierdoor is het voor iemand die de tool voor het eerst gebruikt makkelijk om binnen verschillende Microsoft apps (zoals Outlook, OneDrive en Azure) te kijken naar de mogelijke gevaren. 

De M365 Manager Plus tool van ManageEngine biedt inzichten voor Microsoft 365 in de vorm van uitgebreide en geconfigureerde rapporten. Daarnaast helpt de tool met het uitvoeren van tijdsintensieve taken. Zo biedt de tool mogelijkheden voor het uitvoeren van bulk acties in het beheer van gebruikers en postvakken, beveiligd delegeren en meer.

Alle gebeurtenissen worden op een veilige manier bijgehouden in de logs waarbij rekening gehouden kan worden met de wet persoonsgegevens. Hierdoor krijg je als gebruiker waardevolle rapportages en meldingen bij verdachte/risicovolle gebeurtenissen binnen online werkomgevingen.

Waarom M365 Manager Plus?

+ Blijf op de hoogte van risicovollie gebeurtenissen binnen het team
+ Gebruikersvriendelijk interface
+ Mogelijkheden voor bulkacties in gebruikersbeheer en postvakken
+ Geconfigureerde rapportages
+ Beheer verschillende tools vanuit 1 systeem
+ Krijg inzicht in lopende licenties
Direct advies of een M365 Manager Plus demo?
Microsoft 365-rapportages en audits
In de tool zijn meer dan 700 van tevoren geconfigureerde rapporten te vinden voor de verschillende Microsoft 365-services, zoals: Azure Active Directory, Exchange Online, OneDrive for Business, etc.

Deze rapporten kunnen bovendien geëxporteerd worden in een PDF-, CSV-, XLS- of HTML-bestand. Verder kun je de gebruikscijfers bekijken van de verschillende Microsoft services en zijn er compliance rapporten te bekijken. Deze helpen met het voldoen aan regelgeving, zoals SOX, PCI-DSS, HIPAA, GLBA en FISMA.

Door middel van de rapporten in M365 Manager plus krijg je meer inzicht in:

Mailboxen: 
Ontvang rapporten over de inboxgrootte, -inhoud, e-mailverkeer, gedeelde toegang en kwaadaardige spam binnen Exchange Online.
Active directory:
Het gedrag van gebruikers binnen Azure AD, door rapporten over inactieve, verwijderde en gelicentieerde gebruikers, beveiligings- en distributiegroepen, binnenkort verlopende licenties en meer.
(Gedeelde) bestanden:
Geopende, gewijzigde, geüploade en gedownloade bestanden uit Microsoft OneDrive voor teams.
Gebeurtenissen in Skype: 
rapporten over wanneer iemand voor het laatst in Skype is ingelogd, peer-to-peer sessies/conference calls die intern zijn bijgewoond, overgedragen bestanden en meer.


Bespaar op tijd en kosten: kies M365 Manager Plus!

Beheer voor Microsoft 365
Buiten de rapportages en audits is het in M365 Manager Plus mogelijk om verschillende beheersfuncties te gebruiken om efficiënter te werk te gaan. Geavanceerde functies maken het mogelijk om acties uit te voeren in bulk, waardoor taken sneller uitgevoerd kunnen worden. Verder krijg je in de tool meer inzicht in lopende licenties met verloopdatums.

Denk hierbij aan de volgende functies:
Postvak-beheer
De staat en prestaties van alle eindpunten bewaken voor informatie over hun beschikbaarheid.

Azure Active Directory
Verhoog efficiëntie door wachtwoord resets door te voeren, inactieve gebruikers te verwijderen, adreskenmerken te beheren en meer in bulk te wijzigen. 
Teams beheren
Maak, wijzig of verwijder meerdere Microsoft teams groepen tegelijkertijd en pas gedetailleerde regels toe om teams veiliger te beheren
Automatisering in Microsoft 365
Stel de tool in om beheerders taken automatisch uit te voeren om workflows te automatiseren.
Bewaking in de Microsoft Office omgeving
Verder is de tool constant bezig met het in de gaten houden van de verschillende Microsoft 365 services. Als gebruiker zijn alle gevaarlijke situaties te zien vanuit één centrale locatie. Ontvang meldingen wanneer risicovolle situaties voordoen. 

De M365 Manager Plus tool is voorzien van onder andere: 

Endpoint monitoring
De staat en prestaties van alle eindpunten bewaken voor informatie over hun beschikbaarheid.

Realtime waarschuwingen
Wees ten alle tijden op de hoogte van de status van Microsoft 365-services en eindpunten. Ontvang onmiddelijk e-mail waarschuwingen wanneer een server niet beschikbaar is.
Historische Gegevens
Bekijk de historische gegevens over de staat van de services. Hiervoor wordt data ouder dan 30 dragen gebruikt, wat niet mogelijk is met de tools van Microsoft.
Gedetailleerde dashboards
Vindt alle details zoals het aantal incidenten en de adviezen die optreden in de verschillende services en endpoints in de desbetreffende dashboards.

Delegatie binnen Office 365

Binnen Microsoft M365 Manager Plus ben je als gebruiker niet beperkt aan standaardrollen. Je kan taken namelijk delegeren op basis van verschillende karakteristieken binnen het team. 

Domain-based Delegation
Als er in uw bedrijf meerdere domeinen zijn, kun je rollen maken op basis van domeinen. Door per domein gebruik te maken van beheerders, verzorg je dat elk domein verantwoordelijken heeft die het domein bewaken.

Non-admin Delegation
Creëer rollen en delegeer taken aan andere gebruikers zonder beheertaken. Je kunt verschillende taken delegeren aan vertrouwde teamleden, denk aan het resetten van wachtwoorden en wijzigen van contactgegevens. 

Delegeren op kenmerniveau
Door te delegeren op kenmerkniveau, kun je als admin taken delegeren aan gebruikers zonder de controle kwijt te raken. Admins zijn vaak terughoudend in het delegeren van beheerdersrechten omdat het zonder de juiste toezicht uit de hand kan lopen. Delegeren op kenmerkniveau is een goede mogelijkheid om deze vrees af te nemen

Interesse in M365 Manager Plus?

Onze experts helpen je graag verder! Of het nu gaat om de implementatie van ManageEngine's Analytics Plus of specifieke instellingen.
Contact opnemen

Vergelijk edities

Feature

Demos

Wil je meer weten over dit product? Vul het onderstaande formulier in en een van onze IT-specialisten zal binnen een dag contact met je opnemen.

Bedrijfsnaam
Je gegevens
Hoe kunnen wij contact met je opnemen?
@
+
Heb je specifieke vragen?
Aanmelden voor onze nieuwsbrief?
  • Selecteer een editie

  • Selecteer het soort licentie

  • Selecteer één of meerdere licenties

  • Overzicht, selectie toevoegen aan offerte

M365 Manager Plus Standard
M365 Manager Plus Professional
M365 Manager Plus Addons
* De getoonde prijzen zijn ex. BTW