Fortinet       

Supersnelle firewalls met de beste prijs-prestatie verhouding 

Meer informatie
Thales Safenet Trusted Access

Over Fortinet

Fortinet biedt als de marktleider in UTM (Unified Threat Management) geïntegreerde  beveiligingssystemen voor netwerken, die worden gebruikt door grote en kleine bedrijven en de IT service providers om hun security te verhogen,  terwijl hun totale operationele kosten dalen. Losse oplossingen (point solutions) leiden namelijk tot hogere kosten (meer vendors, meer licentiekosten), zijn lastig integraal te beheren, vertragen de verwerkingssnelheid en bieden een lager security-niveau. Ondernemingen willen ook hun security consolideren op één platform.  

Over Fortinet producten

De FortiGate UTM-appliances van Fortinet zijn hele krachtige hardware firewalls die naast firewalling 6 extra beveiligingsfuncties bieden: Intrusion Prevention (IPS) , Antivirus, Antispam, Antispyware, Webfiltering en SSL-VPN. 

Over fortinet

Fortinet is een Amerikaans bedrijf dat zich bezig houdt met het beveiligen van netwerken en het bedenken van nieuwe beveiligingsoplossingen. Fortinet werd opgericht in 2000 en is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van netwerkbeveiliging. De missie van het bedrijf is om de IT-infrastructuur van elk bedrijf te vereenvoudigen en nog beter te beveiligen. 

Fortinet werkt met een eigen besturingssysteem voor haar beveiligingsoplossingen, genaamd FortiOS. Het Amerikaanse bedrijf is voortdurend bezig met het optimaliseren van FortiOS, zodat u de beste beveiliging blijft houden. Als laatste zorgt Fortinet voor FortiGuard en FortiCare ondersteuning. Deze twee helpen bij het up-to-date houden van uw firewall, web filtering, anti-malware, anti-spam en nog veel meer om uw netwerk zo veilig mogelijk te houden. 

Alleen FortiGate systemen gaan verder dan traditioneel UTM door ook networking-functionaliteit te bieden in de vorm van switching en routing op de OSI lagen twee en drie. Fortinet is bovendien de enige leverancier die enterprises, MSSPs en carriers een high-performance platform voor gevirtualiseerde UTM security kan bieden. 

Naarmate het gebruik van bedrijfskritische, cloudgebaseerde applicaties en tools blijft toenemen, schakelen gedistribueerde organisaties met meerdere externe kantoren over van prestatiegerichte wide-area networks (WAN's) naar Fortinet SD-WAN.  

Fortinet SD-WAN is een door software gedefinieerde wide-area netwerkarchitectuur om digitale innovaties en transformatie mogelijk te maken. 

FortiGate wordt gecompleteerd door FortiMail, FortiAnalyzer en FortiManager appliances. 

Daarnaast biedt Fortinet diverse aanvullende oplossingen, zoals NextGen Endpoint beveiliging, Web Application Firewall (WAF), Wireless Acces Points en Cloud Application Security Broker. 

Waarom Fortigate?

+ Ze maken alles zelf, geen componenten van derden 
 + Fortigates maken gebruik van (eigen) proprietary ASICs voor super-snelle netwerk-processing (NP) en content-processing (CP) 
+ Hoge doorvoersnelheid 
+ Eigen OS : FortiOS  
+ Virtual Domains (vanaf de FG-60D) 
+ Onbeperkte VPN-tunnels (SSL-VPN)
+ FortiGuard : UTM Technologie, zoals Application Control, IPS, AV, Web Filtering en Antispam, FortiSandbox Cloud