CBABenelux sluit partnership met de AI cybersecurity gamechanger Darktrace


Cyberaanvallen worden steeds complexer en talrijker. Het stelt organisaties voor een constante uitdaging deze aanzwellende stroom bedreigingen het hoofd te bieden. Conventionele tools en bijbehorende procedures schieten soms te kort. Wij hebben ons IT beveiligingsportfolio versterkt met Darktrace, de wereldleider in Enterprise Immune System technologie voor cyberbeveiliging.

Met behulp van nieuwe technieken voor machine learning, gebaseerd op de biologische principes van het menselijk immuunsysteem, pakt Darktrace de uitdaging aan om tot nu toe ongeïdentificeerde cyberbedreigingen op te sporen, ongeacht hun oorsprong. Steeds meer complexe aanvallen of niet eerder bekende zwakheden worden door Darktrace autonoom en 24/7 geïdentificeerd en opgelost voordat ze problemen geven.

Darktrace's unieke technologie volgt geen regels of handtekeningen. Ze wordt aangedreven door geavanceerde machine learning en AI technologie, waardoor ze kan leren wat normaal is voor de netwerkomgeving van een organisatie, zodat ze vervolgens kan bepalen of enig gedrag abnormaal is. Zo kan het cyberaanvallen opsporen van een aard die misschien nog niet eerder zijn waargenomen, de ’onbekende onbekenden’.

Het vermogen om patronen te herkennen en daarvan te leren stelt Darktrace in staat om zich razendsnel en in real time aan een veranderende omgeving aan te passen. Hierdoor stelt het organisaties in staat zich op de meest effectieve en pragmatische manier te beschermen tegen ernstige, existentiële bedreigingen.

Door de unieke, en inmiddels zeer succesvol gebleken, aanpak is Darktrace de ‘must have’ detectie en response oplossing voor de grotere organisaties met tenminste 500+ werkplekken. Daarnaast zien we veel voordelen voor kleinere organisaties met gevoelige IT omgevingen, zoals overheden, justitie of in een financiële sector, of organisaties met gevoelige sensoren en/of multi-locatie of hybride omgevingen. Door het zelflerend vermogen is Darktrace een oplossing voor nu en in de toekomst.

Met Darktrace haal je een autonoom werkende virtuele SOC expert in huis, welke 24/7 security problemen detecteert en voorkomt. Darktrace bespaart aanzienlijk veel tijd en dus geld aan IT Security, zowel in uren als in medewerkers, en verhoogt de continuïteit van jouw organisatie.

CBABenelux en Darktrace hebben hun partnership bekrachtigt. Darktrace is complementair aan de producten en services die we reeds jaren in ons portfolio voeren.

Heb je interesse in Darktrace?

Neem dan contact op met onze security experts. Wij kunnen Darktrace demonstreren of organiseren een gratis 30 dagen demo inclusief 3 begeleidende sessies door onze experts. Deze ‘Proof of Value’, bij jou op locatie, laat jou en je collega’s de werking en de resultaten van Darktrace in jouw eigen netwerk ervaren.