Veelvoorkomende IT-uitdagingen binnen snelgroeiende organisaties


Snelgroeiende organisaties staan voor een unieke uitdaging: het managen van hun IT-infrastructuur terwijl ze ongeremd groeien. Hoe zorg je ervoor dat die simpele setup van je startup meegroeit als scale up en daar voorbij? Naarmate bedrijven groeien, neemt de complexiteit van hun IT-omgeving toe, wat kan leiden tot verschillende problemen. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende IT-problemen waar snelgroeiende organisaties mee te maken krijgen en geven we advies over hoe deze kunnen worden aangepakt. 

Inhoud:

Schaalbaarheid van IT-systemen 

Een van de grootste uitdagingen voor groeiende bedrijven is het waarborgen van de schaalbaarheid van hun IT-systemen. Systemen die aanvankelijk goed presteren, kunnen inefficiënt worden naarmate het bedrijf groeit. Om dit probleem aan te pakken, is het belangrijk om te investeren in flexibele en schaalbare oplossingen die met uw bedrijf kunnen meegroeien, zoals cloudgebaseerde diensten. Het mooie is dat veel aanbieders van IT-systemen beginnen met een gratis variant. 

ManageEngine is zo’n partij. Veel IT-oplossingen die zij aanbieden zijn bijvoorbeeld tot 25 werknemers volledig gratis. Ideaal om alvast kennis te maken met software die bestendig is voor de toekomst. Hoe hard je ook groeit en hoe ingewikkeld de IT/organisatie ook wordt. 

Kies voor de flexibiliteit van cloud en SaaS-oplossingen

Cloud- en SaaS-oplossingen (Software as a Service) bieden een krachtige en flexibele benadering die deze bedrijven helpt om hun groei te ondersteunen en tegelijkertijd de kosten te optimaliseren. Door te profiteren van de schaalbaarheid, kostenbesparingen, snelle implementatie, automatische updates, flexibiliteit, beveiliging en eenvoudig beheer die cloud- en SaaS-oplossingen bieden, kunnen snelgroeiende organisaties zich richten op hun kernactiviteiten en zich aanpassen aan veranderende marktomstandigheden zonder gebukt te gaan onder de last van verouderde of inflexibele IT-systemen.

Meer weten over cloud en SaaS-oplossingen voor snelgroeiende organisaties? Lees ons artikel: 7 belangrijke rederen voor snelgroeiende organisaties om gebruik te maken van Cloud en Saas-oplossingen.

Beveiliging en gegevensbescherming 

Naarmate een bedrijf groeit, wordt het steeds belangrijker om de beveiliging van gegevens en IT-systemen te waarborgen. Groeiende organisaties zijn vaak aantrekkelijker voor cyberaanvallers, waardoor de kans op datalekken en andere beveiligingsincidenten toeneemt. Het is belangrijk om regelmatig beveiligingscontroles uit te voeren, het personeel op te leiden in veiligheidsbewustzijn en te investeren in geavanceerde beveiligingsoplossingen. 

Waar medewerkers vanaf de start van een bedrijf nog vrijwel overal bij zullen mogen is dat na verloop van tijd niet meer wenselijk. Bedrijfsgevoelige informatie dient afgeschermd en beveiligd te worden. Wachtwoorden moeten 2-factor of multi-factor worden en zo zijn er nog talloze uitdagingen op dit gebied. 

IT-ondersteuning en service 

Een groeiend aantal werknemers betekent ook een grotere vraag naar IT-ondersteuning. Zonder de juiste ondersteuningsstructuren kan dit leiden tot vertragingen, verminderde productiviteit en frustratie bij het personeel. Overweeg het opzetten van een gestroomlijnd helpdesksysteem (servicedesk plus) om de efficiëntie te verhogen en te zorgen voor snelle probleemoplossing. Voor het on/off boarden van personeel overigens ook.

Als de organisatie snel groeit is de aanwas en (helaas ook) het verloop van personeel groot. Een efficiënt on- en off boarding proces is dan onontbeerlijk. Niet alleen stelt het nieuwe werknemers instaat direct aan het werk te gaan, het draagt ook bij een de bescherming van jouw bedrijfsdata wanneer er een medewerker vertrekt. De ideale setup hiervoor is een combinatie van Servicedesk Plus en ADMagager Plus. Dan schiet je het on/off boarding proces in via Servicedesk Plus en de integratie met ADManager stelt jouw IT’er instaat direct in Servicedesk deze taak direct uit te voeren. Volledig geautomatiseerd en super efficiënt. 

Met de juiste software en automatisering van workflows is het namelijk mogelijk talloze tijdrovende taken volledig te automatiseren. Dat levert direct een besparing in tijd, waardoor het IT-team meer ruimte heeft om andere belangrijke kwesties op te pakken. 

Integratie van nieuwe technologieën 

Snelgroeiende organisaties moeten vaak nieuwe technologieën implementeren om aan de behoeften van hun groeiende personeelsbestand te voldoen. Dit kan leiden tot uitdagingen bij het integreren van nieuwe systemen met bestaande IT-infrastructuur. Het is cruciaal om een grondige evaluatie uit te voeren voordat u nieuwe technologieën implementeert en ervoor te zorgen dat ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in uw huidige systemen. 

Het is hierbij wel van belang dat besturingssystemen, apps en andere software altijd up-to-date zijn. Met de juiste tooling kan dit eenvoudig georganiseerd worden voor alle endpoints binnen jouw organisatie. Endpoint Central en Patch Manager zijn hier ideaal voor.

Compliance en regelgeving 

Naarmate een organisatie groeit, moet het voldoen aan steeds meer regelgeving. Beveiligingsrisico’s worden groter en de interesse van hackers groeit. Daarvoor zijn er diverse gegevensbeschermingswetten en industriestandaarden die nageleefd moeten worden. Dit kan leiden tot complexiteit en extra administratieve lasten. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de toepasselijke regelgeving en processen in te stellen om naleving te waarborgen. 

Het is daarom belangrijk regelmatig audits te doen en compliance af te dwingen.  

IT-budgettering en kostenbeheersing 

Het beheren van de kosten van IT-infrastructuur en -diensten kan een uitdaging zijn voor snelgroeiende organisaties. Naarmate het bedrijf groeit, kunnen deze kosten snel oplopen. Om onverwachte kosten te voorkomen en het budget onder controle te houden, is het essentieel om een realistisch IT budget te hanteren en grip te houden. Het kan ook uitermate interessant zijn deze uitgaven (periodiek) te monitoren.  

We zien bij veel organisaties accounts en licenties die niet of zelden gebruikt worden. Daar kun je eenvoudig op besparen door inactieve accounts (geautomatiseerd) te verwijderen. Bijvoorbeeld met M365 en ADManager van ManageEngine. Daarnaast bevat Servicedesk Plus een software en assetmanagement module waarin je kunt monitoren hoeveel van de beschikbare licenties in gebruik zijn en wanneer licenties verlopen.  

Ga jij de uitdaging aan of kun je hulp gebruiken? 

Snelgroeiende organisaties hebben te maken met verschillende IT-uitdagingen. Het is cruciaal om deze adequeat en toekomstbestendig aan te pakken om de groei van het bedrijf te ondersteunen en de efficiëntie en productiviteit te waarborgen. Investeer daaroin schaalbare oplossingen, zorg ervoor dat de beveiliging en gegevensbescherming op orde is, bied effectieve IT-ondersteuning, integreer naadloos nieuwe technologieën, blijf op de hoogte van en voldoe aan compliancevereisten en beheer het IT-budget zorgvuldig. Door deze uitdagingen proactief aan te pakken, kunnen organisaties hun IT-systemen en -processen optimaliseren en hun groei op lange termijn ondersteunen.